Koloniminnen från Åsa dokumenteras

Solvik, som nu tillhör IOGT-NTO och Kuggaviksgården i Åsa, var ursprungligen en barnkoloni för barn från Östersunds och Krokoms kommuner i Jämtland. Nu pågår insamling av berättelser och minnen från kolonitiden. Avsikten är att sammanställa berättelserna till en bok som blandar det upplevda med en uppdiktad historia. Minnena kommer delvis att omarbetas för flyt i läsande och berättande utan att innehållet väsentligt ändras.

Den som vill lämna sina minnen kan skriva ner dem i en berättelsepärm som finns tillgänglig på Kuggaviksgården eller genom att skicka e-post till projektledaren Linda Forss (linda@forsslivs.se) alternativt brev till Linda Forss/Forsslivs, Lodjursstigen 8d, 837 95 Undersåker. När projektet är avslutat kommer berättelserna att bevars för eftervärlden genom överlämning till arkiv i Halland och Jämtland.
Linda Forss intresse för Solviks historia väcktes för ett par år sedan när hon var i Åsa på en skrivarretreat och då upptäckte att de gamla kolonibyggnaderna på Kuggaviksgården en gång i tiden hade byggts för barn från hennes egna hemtrakter.
Den 2 augusti kl 19.00 ordnar Linda Forss och Kuggaviksgården en berättarkväll då man kan dela med sig av sina minnen men också få lyssna på redan insamlade berättelser.
(Publicerad 2017-07-10)
Av: , 2017-07-10

Kommentarsfältet är stängt.

Navigation

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00